Pudrasız Eldiven Nedir?

Pudrasız Eldiven Nedir?

PUDRASIZ ELDİVEN NEDİR?

Sağlık kurumlarında ya da sağlıkla ilgili birçok kurumda eldiven kullanılmaktadır. Çünkü bu tip eldivenler daha çok temizlik amacıyla kullanılmakta ve yara veya açık yaraya enfeksiyon kapması böylelikle engellenmektedir. Steril ortamın oluşabilmesi için de bu gibi eldivenler oldukça işe yarar bir görüntü sürdürmekte ve durumu kurtarabilmektedir. Eldivenlerin pudralı, pudrasız, sentetik olmaları da aslında farklılık göstermelerine neden olmaktadır. 

Sizlere bu yazımızda, pudrasız eldivenin ne olduğundan, ne gibi alanlarda kullanıldığından, ne işe yaradığından ya da fiyatlarının tam olarak hangi aralıklarda olduğundan bahsedeceğiz. Eğer sizler de bu tip medikal ürünlerin ayrıntılarını merak ediyorsanız direkt olarak bu yazımızı okuyabilir veya eldivenlerle ilgili yazmış olduğumuz diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz. Bu okumalar sonucunda birçok bilgiyi de elde edebilir ve bu konular hakkındaki sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz. Gelin hep birlikte eldiven pudrasız tam olarak neymiş sağlık kuruluşlarında neden kullanılırmış öğrenelim.

Pudrasız Eldiven Nerelerde Kullanılır?


Eldivenler ile ilgili birçok yerde farklı bilgiler bulunmaktadır. Bunun nedeni steril eldiven olarak lügatta yer alan bu eldiven çeşitlerinin her yerde kullanılabilmesidir. Genel olarak:

  • Doktorlar
  • Hemşireler
  • Hekimler
  • Veteriner hekimleri
  • Hastane çalışanları

Gibi birçok kesim bu eldivenleri kullanmakta ve bunların çeşitlerini sürekli olarak kullanabilmektedirler. Bunun için aslında ele giyilmesi durumunda ne denli zorluk yaşandığı ya da hangisinin daha iyi olduğu da yine çok fazla sorulan sorular arasındadır. Çünkü bu tip sağlık çalışanları bünyesi altında olan insanlar pudralı eldiven mi daha iyi yoksa pudrasız eldiven mi daha iyi diye birçok soruyu da gündeme getirmişlerdir. Sizler de bu tip soruları kendinize sorduysanız eğer direkt olarak bu yazımızın sonunda bu soruya cevap bulabilirsiniz. 


Eldiven Pudrasız Ne İşe Yarar?


Hastane ortamlarında ya da veteriner kliniklerinde genel olarak pudrasız eldiven kullanılmaktadır. Çünkü pudrasız eldiven daha çok yıkanabilmesi ve herhangi bir yan etkisinin bulunmaması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilerek kullanılmaktadır. Bunun için o denli kullanışlıdır ki ameliyat eldivenleri de aşağı yukarı bu eldivenler gibidir. Çünkü herhangi bir sıkıntıya sebep olmadan kullanılmaktadır. 

Tek bir durumu vardır ki diğer eldivenlere göre ele geçirilmesi bir tık zordur. Fakat bu hem daha temiz hem de daha steril bir ortamı garanti etmesi bakımından çok da büyük bir sorun değildir. Bu yüzden pudrasız eldiveni kullanmak ve bu eldiven ile ilgili birçok şeyi yapmak direkt olarak mümkündür. Zaten hastanelerde veya veteriner kliniklerinde de genelde bu tip eldivenler kullanılmakta ve daha fazla bu eldivenler tercih edilmektedir. 

Eldiven Pudrasız Fiyatları


Bunların hakkında araştırma yapan insanlar vardır. Eldiven kullanılması zorunlu olan sağlık merkezleri de vardır ki  buralarda çalışan birçok kişi eldiven arayışında da olabilmektedir. Bu yüzden aslında internet sitelerinde veya eczanelerde araştırmalarına devam etmektedirler. Tüm bu durumlara ek olarak pudrasız eldiven mi pudralı eldiven mi tartışması sağlık çalışanları arasında herkesi ikiye bölmüş durumdadır. Burada tamamen kişiden kişiye cevabın değiştiği görülmektedir. Çünkü bazı kimseler için iş esnasında pudrasız eldiven işe yararken kimisi de daha rahat bir şekilde pudralı eldiven kullanabilmektedir. Pudralı eldivenin sadece bir sıkıntısı bulunmaktadır o da kullanan hekimlerin pudraya karşı bir alerjisi var ise. Bunun dışında herhangi bir sıkıntı yoktur. Fiyatlarını araştıran ve fiyatlarının ne olduğunu merak eden insanlar da vardır ki diğer sağlık ürünleri gibi oldukça uyguna satılmaktadır. Sitemize uğrayarak bu fiyatlardan haberdar olabilirsiniz.

Etiketler: pudrasız muayene eldiveni, muayene eldiveni pudrasız, pudrasız muayene eldiveni nedir, pudrasız muayene eldiveni fiyatı
Şubat 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Web sitemizde çeşitli kullanım verilerinin analizleri için çerezler işlenebilmektedir.