Hidrofil Sargı Bezi Nedir, Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir?

sargı bezi, hidrofil sargı bezi, sargı bezi çeşitleri, sargı bezi fiyatı, hidrofil sargı bezi çeşitleri, hidrofil sargı bezi fiyatı, sargı bezi ne işe yarar, sargı bezi nasıl kullanılır

Sargı Bezi Nedir?

Sargı bezleri, yaranın iyileşmesini hızlandırmak ve temiz kalmasını sağlamak için kullanılan pansuman malzemeleridir. Bu bezler, %100 pamuk ipliğinden dokunmuş ve kenarları örülmüştür. Yüksek emicilik özelliği sayesinde, yara bölgesindeki fazla nemi alır ve yaranın iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca, dokuma yapısı cildin hava almasını mümkün kılar, bu da yaranın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Sargı bezleri, TS EN 14079 standartlarına uygun olarak 22 tel ile üretilmiştir ve yaranın temiz kalmasına yardımcı olur.

Sargı Bezinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Sargı Bezleri, yara bakımı sırasında en önemli malzemelerden biridir. Yara üzerine konularak cildin dış etkenlerden korunması ve yaraların iyileşmesine yardımcı olması amaçlanır. Kırıkların tedavisi sırasında yaralı bölgenin hareketsizliğini sağlamak için de yardımcı bir malzeme olarak kullanılır. Sargı bezleri, yüksek emicilik özelliğine ve 22 Tel dokuma yapısına sahip olmasıyla yara bölgesindeki fazla nemi önler ve cildin hava almasını sağlar. Üretim sırasında TS EN 14079 standartlarına uygun olarak üretilir ve pamuk ipliklerinden dokunmuştur. Uygulanacak bölge üzerine sargı bezleri alt kısımdan başlanarak yukarı doğru sarılır ve sonrasında plaster vb. ürünlerle sabitlenir. Ancak sararken sargı bezini çok sıkı sarmanız önerilmez.

Sargı Bezi Ne İşimize Yarar?

  • Hidrofil sargı bezleri, kırık, çıkık, burkulma ve kanama gibi durumlarda o bölgenin hareketini sınırlamaya yarar.
  • Kanamaları durdurmak için bölgeye basınç uygulamaya olanak tanır.
  • Şişmeleri azaltmak veya önlemek için kullanılabilir.
  • Atelle tespit etmek için kullanılabilir.
  • Gerektiğinde kan akımını azaltabilir.
  • Askı olarak kullanılabilir.
  • Organları desteklemek için kullanılabilir.

Bu özellikleri sayesinde hidrofil sargı bezleri, cerrahi ve ortopedi gibi tıbbi alanlarda sık olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda ilk yardım çantalarında da bulunması önemlidir.

Sargı Bezi Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sargı bezlerinin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Her yaraya ayrı ayrı ürün kullanılması gerekir. Ürün tek kullanımlıktır ve tekrar kullanmayınız. Ürün, çok sıkı uygulanırsa kan dolaşımına zarar verebilir. Eklemlerin ve hareketli bölgelerin hareketine engel olmayacak şekilde uygulayınız. Ürün nemden, direkt güneş ışığından, aşırı sıcak ve soğuktan korunmalıdır. Bekleyen bir etki (ciltte tahriş vb) görüldüğünde en yakın sağlık birimine başvurunuz.

Sargı Bezinin Özellikleri Nelerdir?

  • Sargı bezi, yaralı bölgelerin korunması, yara iyileşmesi ve kanamanın durdurulması amacıyla tıbbı olarak kullanılır.
  • Pamuk ipliğinden dokunmuş olması, cildin hava almasına izin verir ve yaranın iyileşmesine yardımcı olur.
  • Yüksek emicilik özelliği sayesinde fazla nemi alıp, yara bölgesini kuru tutar.
  • Rulo formunda sunulması, kullanım kolaylığı sağlar ve her an hazır bir halde bulunmasına olanak tanır.
  • Gözenekli yapısı cildin hava almasını ve nefes almasını engellemez.
  • Kalıntı bırakmayan ve tahrişe neden olmayan yapısı, güvenli bir kullanım sunar.
  • Tek kullanımlık olması, hastalık veya enfeksiyon riskini ortadan kaldırır.
  • Uygularken sıkı olmamasına dikkat edilmeli, eklem hareketlerine engel olmayacak şekilde sarılmalıdır.

Sargı Bezi Çeşitleri Nelerdir?

  • Üçgen Sargı Bezi: Yoğun kanamalarda kullanılan ürünler arasındaki önemli bir yere sahiptir. Üçgen şekli ile tasarlandığı için kanama olan bölgenin bandaj yolu ile durdurulması ve burkulma olan bölgenin askıya alınması için kullanılabilir. İlk yardım müdahalelerinde sık olarak tercih edilir.
  • Rulo Sargı Bezi: Rulo şeklinde sunulan bu ürün, kesilebilir özelliği sayesinde sadece gerektiği kadar kullanılabilir. Her boyutta yaralanmaya uygun bir şekilde kesilerek kullanılabilir. Hastane ortamında daha yaygın olarak tercih edilir.
  • File Sargı Bezi: Bedenin her bölgesine uygun olarak tasarlandı ve üretildi. Vücut yüzeyinde terleme yapmaz ve bedenin kıvrımlarına uygun kullanılabilir. Elastik bandajın yerine de kullanılabilir. File şeklindeki tasarım, cildin hava almasını sağlar ve bu da yaranın sağlıklı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Genellikle ameliyat sonrasında yaygın olarak kullanılır.
  • Hidrofil Sargı Bezi: %100 pamuk ipinden üretilmiştir ve pansumanın üzerine destek amaçlı kullanılır. Adındaki "hidrofil" kelimesi suyu çeken anlamında kullanılır. Bu sebeple yoğun kanamanın olduğu durumlarda en uygun seçenek olacaktır. Yüksek emicilik özelliği sayesinde kanamanın durmasına da yardımcı olur.
  • Elastik Sargı Bezi: Yumuşak ve dayanıklı bir yapıya sahiptir ve pansuman sırasında kolaylık sağlar. Diz ve dirsek gibi eklemlerde meydana gelen yaralanmalarda yaraların çeşitli mikroplardan uzak durması için kullanılır. Esnek yapısı nedeniyle kullanımı kolay ve rahattır.

Sargı Bezi Nerelerde Nasıl Kullanılır?

Hidrofil Rulo Sargı Bezi, tıbbi ihtiyaçlar için özel olarak tasarlanmış bir malzeme olup, yara tedavisi, ilk yardım müdahaleleri ve acil durumlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Bu bez, yüzde yüz pamuk ipliğinden üretilmiştir ve suyu çekme özelliğine sahiptir, bu sebeple yoğun kanamanın olduğu durumlarda etkili bir şekilde kullanılabilir. Veteriner klinikleri ve hastaneler gibi tıbbi ortamlarda sık olarak tercih edilen hidrofil sargı bezi, pansumanı sabitlemek ve yaraları korumak amacıyla da kullanılabilir. Ayrıca kırık tespiti ve ilk yardım müdahaleleri gibi durumlarda da faydalı bir malzeme olarak kullanılabilir. Her sağlık kuruluşunda bulunması gereken bu önemli tıbbi malzeme, ev veya iş yerlerinde de bulunmalı ve ilk yardım çantasında da yer almalıdır.

Sargı Bezi Temin Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Sargı bezleri, yaralanma ya da hastalık durumlarında vücudun yara veya hastalık yerlerinin korunması ve iyileşmesi için kullanılan önemli tıbbi malzemelerdir. Bunların doğru seçimi yara veya hastalığın daha hızlı iyileşmesine ve hastalık yerinin daha iyi korunmasına yardımcı olacaktır.
Örneğin, üçgen şeklindeki sargı bezleri burkulma durumlarında yaralanan bölgenin belirlenmesi ve askıya alınması için tercih edilir. Rulo şeklindeki sargı bezleri ise her boyutta yaralanmaya uygun olarak kesilerek kullanılabilir ve hastane ortamında daha uygundur. File şeklindeki sargı bezleri terleme yapmaz ve cildin hava almasını sağlar, bu da yaranın sağlıklı iyileşmesine yardımcı olur. Hidrofil sargı bezleri ise yüzde yüz pamuk ipinden üretilmiştir ve yoğun kanamanın olduğu durumlarda emici özelliği ile kanamanın durmasına yardımcı olur. Elastik sargı bezleri ise yumuşak ve dayanıklı bir yapısı olduğu için eklemlerde oluşan yaralanmalar için kullanılır ve kullanımı rahattır.

Etiketler: sargı bezi, hidrofil sargı bezi, sargı bezi çeşitleri, sargı bezi fiyatı, hidrofil sargı bezi çeşitleri, hidrofil sargı bezi fiyatı, sargı bezi ne işe yarar, sargı bezi nasıl kullanılır
Mart 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Web sitemizde çeşitli kullanım verilerinin analizleri için çerezler işlenebilmektedir.