Batikon Nedir Ne İşe Yarar

Batikon Nedir Ne İşe Yarar

BATİKON NEDİR NE İŞE YARAR

Batikon, çok fazla kullanım alanına sahip olmakla birlikte insanlar tarafından da çokça kez tercih edilen ve kullanılan antiseptik bir solüsyondur. Genel olarak insanlar tarafından ilkyardımda veya küçük sıyrık, yara vb. durumlara müdahale etmek amacıyla kullanılsa da jinekolojik müdahalelerde de kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle ameliyat vb. işlemlerde cilt ve vücuttaki bazı dış katmandaki zarların dezenfekte edilmesi için kullanılmaktadır. Enfeksiyona neden olan ya da enfeksiyona neden olacak bakterileri öldüren Batikon, bazı durumlarda örneğin antibiyotik tedavilerinden sonra da kullanılabilir. İçerisinde etil alkol vb. maddelerin de bulunması nedeniyle dezenfekte konusunda insanlar tarafından fazlaca kullanılabilmektedir. 

Batikon Fiyatları

  • Yaralanmalarda 
  • Küçük kazalarda
  • Kesik oluşumlarında
  • Ciltlerin enfeksiyon kapması durumunda

Bahsi geçen durumlar haricinde bu Batikon ürünün bir yararının olup olmadığını da insanlar merak ederek araştırabilmektedirler. Çünkü kullanmak istedikleri veya sürekli önlerine çıkan bir ürünün ne gibi faydalara sahip olduğunu da ister istemez öğrenmek durumunda kalabilmektedirler. Bunun için aslında Batikon hakkında detaylı bir bilgi de isteyebilmektedirler. Faydasından önce, Batikon tarzı dezenfektanların kesinlikle yüze sürülmemesi gerekmektedir. Halk içerisinde dezenfektanların sivilce veya o tarz mikroorganizmaları öldürdüğü bilgisi yayılıp buna inanılsa da bunun uzun sürede bazı sıkıntılara yol açacağı da unutulmamalıdır. 

Batikon Kullanım Alanları

Yukarıda bahsi geçen durumlarda aslında Batikon’un faydalarının olduğu gözlemlenmiştir. Bu tarz ilaçlar aslında eskiden tentürdiyot olarak da adlandırılmaktaydı. Geçmiş zamanlarda çoğu okulda, iş yerlerinde, evlerde tentürdiyot kullanılıp, mutfakta bir şey keserken yanlışlıkla parmak veya cilt kesimlerinde direkt olarak ilk müdahale, tentürdiyot kullanımıydı. Bu zamanla, yerini Batikon’a bırakmıştır. Genel olarak çok ağır kazalar haricinde Batikon kullanan kimseler, bu üründen memnun kalmakta hatta çantalarında dahi taşıyarak, iş yerine giderken ya da işyerinde bir küçük kaza oluşumu sonrasında direkt olarak bu ürünü kullanabilmektedirler. 

  • İş yerlerinde
  • Evde
  • Okulda
  • İşe giderken
  • Tehlikeli sayılabilecek makinelerin olduğu yerlerde 

Batikon Fiyat


İnsanlar, bu tarz ürünleri araştırarak kendileri açısından en uygununu bulmaya da çalışabilmektedirler. Çünkü, internette satılan çoğu ürüne karşı insanların bir önyargısı da bulunmakta ve haliyle en ince ayrıntısına kadar bu durumu araştırarak aslında kendilerine yarar sağlayabilecek şeyleri öğrenmeye çalışmaktadırlar. Bu yarardan farklı olarak da bazı insanlar maddi yönünü de araştırabilmektedirler. Özellikle böyle her yerde kullanılabilecek ürünlerin hangi fiyat aralığında olduğu, ucuz mu yoksa pahalı mı diye sorular sorarak bazı cevaplar da arayabilmektedirler. 

Genel olarak Batikon fiyatları: 23.50 TL ile 34.50 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bu tarz farklılıklar, alınan yerlere bağlı olarak da değişebilmektedir. Bunun için size en uygun olacak şekilde iyi bir araştırma ve iyi bir iletişim sonucunda, kendi istediğiniz fiyat aralığında Batikon ürününü bulabilirsiniz. 

Batikon Faydalı Olur Mu


Özellikle Batikon olarak aratılan ve bu ürün hakkında bilgi sahibi olmak isteyen insanlar, Batikon ürünün tam manada bir fayda sağlayacağını sorgulayabilmektedirler. Özellikle eski kuşak tentürdiyot kullanarak büyüdüğünden, yeni çağda bir anda onun yerine gelen Batikon’a sorgulayıcı bir gözle bakabilmektedir. Aslında batikon ile tentürdiyot arasında bir fark olmamakla birlikte:

  • Batikon / acıtmaz
  • Tentürdiyot / acıtabilir, yakabilir

Sadece bu tarz bir farklılığın olduğu söylenebilir. Bu yüzden direkt olarak batikon kullanarak acısız bir tedavi sürecinin mümkün olduğu söylenebilir. Bunun haricinde ml bazında da batikon fiyatlarının değişiklik gösterebildiği söylenilebilir. 50 ml farklı bir fiyat aralığındayken 1000 ml alacaksanız bu da yine farklı bir fiyatla sizlere sunulmaktadır.

Etiketler: batikon, batikon fiyat, batikon nedir, batikon ne işe yarar,
Şubat 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Web sitemizde çeşitli kullanım verilerinin analizleri için çerezler işlenebilmektedir.